Ако се срути правителството, ако се разпадне парламентът, ще си останем в същата ситуация, в която бяхме преди девет месеца. Само да сменим законите не е достатъчно.

Това заяви премиерът Николай Денков по време на участието си в парламентарния блиц контрол.

По-късно, Денков даде и пресконференция за журналистите в парламента.

Още не се е състоял разговорът с Мария Габриел за оценката на министрите, заяви той по повод предстоящата ротация в правителството. Подчерта, че очаква това да се случи през следващите няколко дни. 

"И двете страни са поставили документи, които могат да послужат за основа на преговори, трябва да се влезе в процес на преговори. Нямам съмнение, че това ще отнеме повече от два дни, така че се надявам този период да бъде осигурен, за да може преговорните екипи да прегледат двата документ, къде има съгласие и дали имат време да прецизират текстове. Тогава ще видим какъв ще бъде крайният резултат. Имайте търпение, трябва да минем през този процес на преговори", коментира Денков.

Министър-председатeлят припомни, че неговата оценка за свършеното по министерства и ресори е готова, но няма да коментира имена на министри, преди да го обсъди с вицепремиера Габриел. "Няма нищо драматично, диалогът с Мария Габриел е добър", заяви.

Денков още веднъж посочи, че предстои да подаде оставка, съгласно поетия ангажимент, когато редовното правителство беше избрано на 6 юни м. г. Тоест - на 6 март. Това ще го направи премиер в оставка с кабинет в оставкаq докато не стане ясно ще има ли разбирателство с ГЕРБ. И днес Бойко Борисов даде заявка, че тепърва на 5 март ще представи предлагания от партията му общ документ - коалиционно споразумение. Но даде краен срок на ПП-ДБ - 8 март.