Отборите на Германия, Чехия и победителят от квалификацията Испания - Холандия са съперници на нашите национали в груповата фаза на Европейското по волейбол за мъже. България е домакин на шампионата заедно с Италия, като мачовете ще се играят в София, Варна, Бусто Арсицио и Торино. "Лъвовете" са в група "А" и ще приемат противниците си в зала "Арена Армеец".

Жребият бе теглен на официална церемония в Народния театър "Иван Вазов" в столицата - емблематично място и за волейбола, след като през 1957 г. в същата зала той бе избран за олимпийски спорт по време на 53-тата сесия на МОК.

"Евроволей 2015" е в периода 9-18 октомври. Срещите от финалната фаза на турнира (полуфинали и финал) ще са в столичната "Арена Армеец". За първи път след 14 години ("Варна 2001" - жени) България приема финали на европейско, а 34 г. по-късно и финали на мъжки шампионат ("Варна 1981"). 

В края на церемонията в Народния театър, на която присъства спортния министър Красен Кралев, беше представена официалната песен на "Евроволей 2015".