Красимир Балъков, Димитър Димитров-Херо, а също така Стилиян Петров ще попаднат в Изпълнителния комитет на БФС, ако Георги Градев бъде избран за президент на конгреса в петък.

Това става ясно от публикация на специалиста по спортно право във Фейсбук (виж по-долу).

Стилиян Петров е част от щаба на Димитър Бербатов. Градев е сред хората в родния футбол, които многократно призоваваха двамата бивши съотборници в националния да разменят местата си, като Стан да оглави футболната опозиция. Той отказа да стори това и призова да се гласува за Бербатов, така желаещите промяна ще получат и него самия като управник на БФС.

Прави впечатление, че в ИК на Градев личи още един номиниран от екипа на Бербатов - Ясна Ставрева, адвокат на Асоциацията на българските футболисти.

Също така друг претендент в петък, също бунтар срещу статуквото - футболният агент и експерт в детско-юношеския футбол Георги Захариев.

Личи и името на Момчил Лазаров, адвокат, председател на Тръст "Синя България", който е миноритарен акционер в "Левски". Организацията вече от около година е на "нож" с ръководството на "сините". На Лазаров ще се разчита за "взаимодействие с феновете".

"Постарали сме се да предложим най-добрите представители на съотвените заинтересовани групи във футбола, както ни беше препоръчано от ФИФА като добра практика. Промяната ще дойде отвътре. Толкова години отвън нищо не се случва.

Сега не трябва да допускаме тази грешка. Властта е в клубовете, които избират. Останете в залата на 15 март, не си тръгвайте след гласуването за президент и подкрепете нашите експертни предложения, независимо от това кой ще стане президент на БФС.

Направете ваши предложения за членове на ИК в зала - това е ваше законно право. Можете да предложите хора, които не са в залата и не са членове на клубове. Достатъчно е да кажете техните имена и сфера на експертиза", завършва Георги Градев.