Националната служба за охрана призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си. 

Това се посочва в съобщение на НСО от днес във връзка с вчерашния трагичен инцидент на входа на варненското село Аксаково, при който загина мъж след катастрофа с кола на службата. По първоначални данни специализираният автомобил се е движил на път с предимство, когато цивилният е изскочил пред него на Т-образно кръстовище. От военната прокуратура обявиха, че тепърва ще се правят експертизи, в т. ч. с каква скорост се е движила колата на службата, в която, както е известно, е бил и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Петков е невредим, но съпругата на починалия мъж все още е в болница - в тежко състояние.

"Убедени сме, че професионалните действия на разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина. 

Ръководството и съставът на Националната служба за охрана поднасят дълбоки съболезнования на семейството и близките на загиналия при катастрофата водач и изразяват искрена надежда за успешно и скорошно възстановяване на неговата съпруга!" - посочват още от специализираната служба в съобщението си.

Както се зарече, Петков замрази предизборната си кампания на този етап и днес няма срещи със симпатизанти. Вчера след инцидента съпредседателят на ПП също поднесе съболезнования и във фейсбук публикация разказа какво се е случило.