Световните шампионки от ансамбъла на България по художествена гимнастика спечелиха сребърен медал на финала на пет ленти в първия турнир за годината от сериите Гран При - в Москва.

Възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова допуснаха леки неточности и получиха оценка от 17,100 точки.

За тях това е втори медал в руската столица след титлата в многобоя от петък. Златните отличия на пет ленти отидоха за представителките на домакините, които в петък останаха подгласнички на българките. По-късно днес е финалът на два обръча и три чифта бухалки.

"Нашите момичета играха смело и вдъхновено, но допуснаха грешка. Честито на всички", коментира председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

На финала при ансамблите при девойките с пет топки нашите завършиха на пето място. Българките изиграха страхотно почти цялото съчетание, но на финала изпуснаха топка и получиха оценка 13у650 т.