"Девет милиона мишлета

изкарват се взаимно ченгета.

А котараците подхвърлят досиета

и си пият кафето."

Така пееха навремето легендите Трио "Спешен случай". Ако не броим това с 9-те милиона - три от които се изнесоха от отвращение, сега за пореден път на мишлетата им се подхвърлят някакви димки, някакви преговори.

Целта е видна - да се наподобява нормален коалиционен процес между нормални политически субекти, а не например ОПГ, които се пазарят за кокала.

Не е като да не знаем, че преговори всъщност наистина се водят. Но другаде. И оставащите във "външната тъмница" вече предварително са определени - съдете по поведението на Корнелия например.

А ние, дето се вика - още преди да са обявени окончателните резултати от изборите, подочувахме и кой ще е този, който ще подложи гръб (добре, де - гръб все пак!) и ще поеме тежестта на отговорността. Както обикновено - на ползу роду.

На фона на всичко това голям въпрос - а и едно от най-добрите четива на деня в Клуб Z - бе дали е време ПП и ДБ да престанат да са съединени. Не само с тире, а по принцип.

Президентът Радев след онази снимка, днес отново показа мускули - този път на черногорския премиер, който много мистериозно закъснял с някакви си 4 мин., докато "помещението трябвало да се подготви за следващата среща". Някой ще рече, че са оставили българската делегация да чака, докато чистят залата и това ни е обидило.