И наскоро свиканото 50-о Народно събрание си отива скоропостижно. Днес, изглежда, то стъпи на последната си права. Президентът връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство - на „Има такъв народ“ (ИТН) на Слави Трифонов. Делян Пеевски побърза да го отхвърли. И партньорът му Бойко Борисов, изглежда, продължава да е на същата позиция. ДПС на Доган обаче е на друго мнение. От ИТН заявиха, че ще поканят на преговори всички парламентарни формации. И то пред камерите на медиите. Т.е. готви се поредното политическо шоу на Слави. Ама в случая на Тошко. Тошко Йорданов. Шансове за редовен кабинет не се виждат.

Военните конфликти в света продължават да бушуват. Русия, изглежда, завзема нови позиции в Украйна. Израел пък май се готви за военен удар в Ливан. А Ердоган заплаши с нахлуване в еврейската държава.

Венецуела също има потенциал да се разбуни. Диктаторът Николас Мадуро обяви, че печели президентските избори. Опонентите му и екзитполовете обаче казват друго.

У нас продължават бедствените ситуации. След експлозиите на складове за фойерверки в Елин Пелин миналата седмица днес гръмна цех край Свищов. Този път се размина без жертви и големи щети.