Сигналът, по който прокуратурата е започнала работа по делото "КТБ" през 2014 г., е бил написан на компютър от Любена Павлова, като ѝ е диктувал бившият ѝ съпруг Петьо Петров - Пепи Еврото.

Това твърди бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев в писмо до временната парламентарна комисия, разследваща влиянието на Петьо Петров и Мартин Божанов - Нотариуса. Той беше изслушан в комисията чрез видеоконферентна връзка от Белград на 15 август. Василев се позовава на "признания на Любена Павлова".

Въпросният сигнал, за който Клуб Z писа още на 5 юли, е от човек, представящ се като служител на търговска банка.

На 19 юли Николай Стайков от Антикорупционния фонд коментира документа във фейсбук по следния начин:

"Този непубликуван документ от страница и половина е може би най-важният сигнал, подаван в българската прокуратура, защото по него започва истинското разследване на КТБ през 2014 г. Не по неудобният сигнал, който 13 граждани, между които и моя милост, подаваме месец по-рано, с основен участник Делян Славчев Пеевски. В този сигнал - да, познахте - името на Пеевски липсва, и точно посочените в него някак съвсем случайно се оказват обвинени в края на прокурорското разследване."

Василев, който заяви пред парламентарната комисия за Еврото и Нотариуса, че КТБ е финансирала директно и индиректно семейството на Делян Пеевски с около 500 млн. лева, направи пред депутатите и твърдението, че Любена Петрова е предоставила на американските власти информация за схемите на бившия си съпруг на среща в Женева, на която е присъствал и убитият през май 2023 г. Красимир Каменов-Къро. Според бившия банкер част от споделената с Вашингтон информация е засягала удара срещу КТБ.

В писмото си Василев посочва, че обвинението и столичното следствие, ръководено тогава от Петьо Петров - Пепи Еврото, са обединили два сигнала - на т.нар. Светломир Стоянов и на "Протестна мрежа" в един. Използвайки шума около жалбата на „Протестна мрежа“, институциите са започнали атаката срещу КТБ, твърди Василев.

Всичко това става на фона на започналия месеци по-рано конфликт между Василев и Пеевски в края на 2013 г., според разказа на бившия банкер. 

Докато Делян Пеевски работи като следовател в столичното следствие, Петьо Петров - Пепи Еврото е негов шеф. Петров е и свидетел по делото срещу него, образувано по твърденията на бившия шеф на "Булгартабак" Христо Лачев, че Пеевски го е изнудвал определени близки фирми да работят с "Булгартабак". Делото беше прекратено през 2007 г. поради липсата на доказателства.

Василев смята Делян Пеевски за организатор и контрольор на групата на Пепи Еврото, както и за основен бенефициент от фалита на КТБ. Бившият банкер обвинява в писмото си до парламентарната комисия съпредседателя на ДПС за "неизплатени близо 300 милиона лева непреки кредити от КТБ за бизнеси на Делян Пеевски и съвместни инициативи". Той за пореден път твърди, че бившият му неформален бизнес партньор е присвоил многобройни активи покрай предизвикания, според твърденията му, фалит на банката.