Красивата австрийка Ана Фенингер спечели и днешния супергигантски слалом за Световната купа по ски в Банско, след като вчера триумфира в комбинацията.

Така Фенингер се доближи само на 44 точки от лидерката в генералното класиране за голямата световна купа Тина Мазе (Словения).

25-годишната австрийка и в двата случая остави зад себе си Мазе, като добави 200 пункта към общата си сметка за най-ценния трофей в алпийските ски. А няколко старта преди края битката за големия глобус остава отворена.

В същото време с днешния си успех Фенингер поведе в класирането за малката световна купа в супергигантския слалом. Тя вече води с 32 точки пред досегашната лидерка Линдзи Вон, която днес не показа най-доброто от себе си и остана на трета позиция. Днес Мазе остана на 16 секунди от Фенингер, а Вон финишира на 28 сек.

Така в историята остана още един кръг от Световната купа в най-популярния ни зимен курорт. И най-проблемният, тъй като Супер Г в петък отпадна, а стартовете в неделя и понеделник бяха белязани от мъгла и лошо състояние на снега на пистата "Марк Жирардели". като резултат някои от скиорките, начело с Линдзи Вон, се оплакаха от трасето и подчертаха за опасности и рискове.

Стартовете в Банско бяха белязани и от традиционните спорове в България да има ли втори лифт в курорта. Еколози дори използват за каузата си информация на агенция "Ройтерс" за проблемите с трасето и мъглата.