Ню Йорк от дни се готви за голямото тенис шоу в сряда (след полунощ наше време на нощта срещу четвъртък) между най-успелия в тенис Роджър Федерер и Григор Димитров. Отдавна афишираният демонстративен мач между швейцареца и българина е в най-великата спортна и концертна зала в света - "Медисън Скуеър Гардън" в Манхатън.

В подгряването на двубоя двамата дадоха пресконференция.

„Енергията тук е невероятна, направо лудост, рече Григор. - Чувствам се като рок звезда всеки път, когато играя в Ню Йорк. Но когато стъпих в „Медисън Скуеър Гардън" бързо осъзнах, че никога досега не съм изпитвал подобна тръпка. Това е една от най-великите сцени, на които може да играеш тенис и аз нямам търпение да изляза на нея.  Никога не съм крил, че много харесвам Роджър като тенисист. Уча се от него. Той е много труден противник, имам три загуби до момента, но се надявам да променя този баланс.”

Нямаше как да мине без селфи на двамата
По повод приликите между двамата, швейцарецът обяви следното:

„За първи път гледах Григор преди няколко години и наистина се изненадах колко сходства имаме в играта. Програмата ми е така ориентирана, че да бъда в оптимална форма за "Уимбълдън". Ако мога да избера кой турнир да спечеля още веднъж, то това със сигурност ще бъде този турнир."

Шоуто ще започне в 01 часа през нощта утре (наше време). В ролята на "подгряващи" една срещу друга ще излязат Моника Селеш и Габриела Сабатини. А сблъсъкът между Федерер и Димитров се очаква да тръгне около 04 ч. Цялото събитие ще се излъчва пряко по БНТ HD. Зрителите ще узнаят имената на величията, които ще влязат тази година в Залата на славата по тенис.