Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

 

В петък за около два часа в България имаше частично слънчево затъмнение – Луната скри 50 процента от Слънцето. По същото време премиерът Бойко Борисов помоли журналистите да го снимат само от светлата му страна!

* * *

Според публикации в някои медии бившият премиер Симеон Сакскобургготски е спечелил над 2 млн. лева от сеч на гори в Рила. По този повод Симеон Сакскобургготски получил обаждане от бившия си партньор във властта Ахмед Доган. Почетният президент на ДПС, който пък прибра близо 2 млн. лева хонорар от „Цанков камък”, поздравил Симеон с думите:

- Ваше Величество, за парите от сечта – машала!

- Не, не – поправил го Сакскобургготски – не машала, а Мусала!

* * *

По случай първа пролет активист на ГЕРБ организира конкурс за красота в редиците на партията. В категорията „Най-красив мъж” победител е... Бойко Борисов. При връчването на лентата за първото място премиерът много се зарадвал и заявил в свой стил:

- Добре че уволних Симеон Дянков – тоа Брад Пит!

Като на всеки конкурс за красота и тук не липсвала емблематичната реч на победителя. Ето и речта на най-красивия гербер Бойко Борисов: „Аз, Бойко Методиев Борисов, обещавам да се боря за мира в Източна Украйна и Тикрит! Освен това обещавам да се боря с глада в Бангладеш, Сомалия и Екваториална Гвинея. А след като реша тези проблеми, обещавам да се боря и с глада в България!”

* * *

Новият шеф на Комисията за защита на потребителите се оказа съпруг на шефката на кабинета на Меглена Кунева, а новият шеф на ДАНС – съветник на бившия еврокомисар. Тези назначения, както и някои други, дадоха повод на Георги Първанов да заяви, че Реформаторският блок е новото ДПС и преяжда с власт.

Това обвинение вицепремиерът Кунева коментирала така:

- Глупости, ДПС си е ДПС – те и сега яко преяждат, а ние само мезим!

* * *

Президентът Росен Плевнелиев произнесе специална реч от трибуната на Народното събрание, която мнозина определиха като „новогодишна реч”. Президентът обаче въобще не се е трогнал от тези упреци. Той демонстрира самочувствие и по време на цялото си изказване, а след като приключи с речта, видимо доволен си седна и си пусна на телефона дунавско хоро!

* * *

Крадец, облечен в костюм на Дарт Вейдър, обра банка в САЩ. Няколко месеца по-рано крадци, облечени в костюми на банкер и депутат, обраха банка в България.

* * *

Депутатът от ДПС бат’ Сали заяви в тв интервю, че ромите харесвали Делян Пеевски. Журналист, който отиде в кв. "Факултета"  да провери дали казаното от бат’ Сали е вярно, получи следния отговор:

- Бате, аз харесвам Пеев, макар че е успял чак на 33. Ето аз съм на 18 години и съм успял повече – имам три чавета и двама внуци!

* * *

В четвъртък на т.нар. роудшоу финансовият министър Владислав Горанов изтегли ударно 3,1 млрд. евро външен дълг. По този повод Горанов си казал: „Чудесен ден – 3,1 млрд. лева! А световният ден на щастието е едва утре...!”

* * *

Според проучване, публикувано тази седмица в медиите, българинът харчи по 360 лева на месец за любовницата си.

Именно тази новина коментирали двама комшии, които са се засекли в асансьора:

- Комшу, ти колко даваш за твоята любовница – попитал единият.

- Ами 360 лева – отговорил другият.

- И за какво точно ги даваш?

- Ами, за да отиде на фризьор, козметик и маникюрист й давам към 150 лева, за някоя дрешка от мола - 100 лева, останалото – за кино и за вечери.

- Знаеш ли к’во? Тоя месец вместо всичко т’ва, що не й подариш един хубав 40-инчов телевизор?

- Що пък телевизор?

- Ами нашият изгоря и няма къде да гледам мачовете!

* * *

През седмицата стана ясно, че през 2017 г. на големия екран ще се появи филм за живота на германския канцлер Ангела Меркел.

По непотвърдена информация филмът вече се снима от българския режисьор Максим Генчев. Култова се очаква да бъде сцената, в която Ангела Меркел псува Янис Варуфакис за това, че не иска да връща кредитите.

* * *

11 от общо 12 национални състезатели по вдигане на тежести бяха хванати с допинг три седмици преди европейското първенство в Тбилиси. По препоръка на медицинския щаб щангистите ни са пили хапчета, известни с това, че „вдигат самолета” и че възвръщат сексуалната мощ. Именно в тези хапчета е открито и забраненото вещество.

Цялата тази срамна случка един от щангистите ни коментирал така:

- Малиии, ако не бяха ни хванали, на европейското щяхме да ги смажем в изхвърлянето!

* * *

Бурна седмица преживя футболен клуб ЦСКА – Стойчо Младенов си подаде оставката след трите поредни загуби на клуба, но президентът Александър Томов не му я прие. След това треньорът декларира намерение да остане, но след една пресконференция на акционерите, отново подаде оставка. Близки до „червения клуб” съобщиха, че всъщност Стойчо Младенов иска да си подаде оставката седем пъти, за да дразни левскарите...

* * *

Google регистрира филиал в България. Офисът на компанията у нас вече може да бъде открит в... Google.

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"