Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на силния турнир от сериите „Мастърс 1000“ в Маями. В среща от третия кръг българинът загуби с 0-2 сета (6:7(2), 2:6) от представителя на домакините Джон Изнър. Това бе първи сблъсък между двамата, като 208-сантиметровият американец се оказа прекалено голяма хапка за хасковлията. Основното оръжие на Изнър - сервисът , се превърна в истински кошмар за Димитров. Гигантът наниза 15 аса (при 73% вкаран първи сервис), срещу скромните 3 на сметкана на Григор. 

Въпреки това може да се каже, че днес Григор игра приличен тенис, но за пореден път показа психическа неувереност в ключовите моменти, с което се превърна в лесна плячка за противника. Загуби първия сет след непредизвикана грешка от бекхенд. Две неточности от форхенд и за кой ли път - двойна грешка в най-неподходящия момент пък му костваха втората част. 

Дано Гришо си е взел необходимите поуки от слабостите, които показа през последните месеци и стартира предстоящия сезон на клей с ново самочувствие и по-стабилна психика.

Благодарение на победата Джон Изнър се класира за осминафиналите, където го очаква друг бомбандир от начален удар – канадецът Милош Раонич.