Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели състезанието за Голямата награда на Китай, навъртайки 56-те обиколки за 1:39:42.008 часа. Така британецът отново се върна на победния ритъм, след като преди две седмици той и съотборникът му Нико Розберг изненадващо бяха изпреварени от Себастиан Фетел с "Ферари". 

А казаното за Хамилтън важи и за "сребърните стрели" - днес Розберг стана втори, докато 4-кратният първенец Фетел е трети, с което все пак потвърди намеренията си да оспорва господството на "Мерцедес".

Добър ден имаше и финландецът Кими Райконен ("Ферари"), който завърши на 4-та позиция, а Фелипе Маса и Валтери Ботас от "Уилямс" допълниха топ 6.

Люис Хамилтън не изпусна първото място, след като вчера бе първи на квалификацията. А състезанието в Шанхай приключи зад колата за сигурност, тъй като на пистата блокира двигателят на тийнейджъра Макс Верстапен ("Торо Росо"), който можеше да влезе в зоната на точките, но бе сполетян от малшанс две обиколки преди края.

След този успех шампионът Хамилтън вече има 68 точки на първото място в генералното класиране при пилотите, Фетел е втори с 55, а Розберг трети с 51 пункта.