Безапелационен Григор Димитров с лекота преодоля Фабио Фонини (Италия) и ще срещне шампиона Стан Вавринка (Швейцария) на осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло.

Българинът се наложи над Фонини с 6:3, 6:4 за малко повече от час в третия мач между двамата. Досега двамата бяха разменили по една победа. Григор показа страхотно самочувствие и силна игра срещу Фонини, който е спечелил всичките си титли от АТП на клей.

За разлика от вчерашната битка на нерви и обрати с Фернандо Вердаско (Испания), днес Григор показа спокойствие и увереност, като не допусна колебания. Ракета №1 на България започна много добре в първия сет, в който даде само точка в първия гейм, а следващия записа пробив.

Така се стигна до 6:3. Втората част започна с пробив за Григор, който показа смелост и креативност и в крайна сметка стигна до 6:4.

С успеха си Димитров заработи още 40 930 евро от наградния фонд, както и 90 точки за ранглистата. В следващия кръг българинът ще се изправи срещу защитаващия титлата си Стан Вавринка, който се наложи с 6:3, 6:1 над Хуан Монако.