Григор Димитров стартира с лесна победа участието си на турнира "TEB BNP Paribas Istanbul Open" от сериите "Мастърс 500" с награден фонд 494 310 евро. Край Босфора българинът не се затрудни особено срещу световния №117 Андрей Голубьов (Русия) и след 6:3, 6:2 продължава напред.

В първия сет първата ни ракета взе 6 безпроблемни гейма и като цяло интрига липсваше. Втората част започна с пробив за хасковлията, а веднага след той взе нов бърз гейм. До края Димитров направи нов пробив за 5:2, след което затвори лесно сета и мача срещу родения в Казахстан противник.

Двубоят бе изгледан на живо от спортния министър на България Красен Кралев, който е в Истанбул по покана на организаторите и лично на директора на турнира Стефан Цветков, който е и председател на Българската федерация по тенис.

В спор за място на полуфиналите Димитров ще срещне Душан Лайович (Сърбия) или Иван Додиг (Хърватия). Номер 1 в основната схема е Роджър Федерер, всички на кортовете в турския мегаполис очакват финал между българина и швейцареца.