Желаният от мнозина финал на турнира в Истанбул между Роджър Федерер и Григор Димитров няма да се случи. Днес първата ни ракета отстъпи с 0:2 сета (2:6, 4:6) пред Пабло Куевас (Уругвай) и отпадна.

Куевас, който досега се бе срещал само веднъж с Гришо, показа доста по-добра игра и спечели лесно след серия грешки на хасковлията. Така двамата вече са разменили по една победа.

Първият сет беше повече от кошмарен за Григор, който не успя да спечели нито един от сервис геймовете си. Куевас започна с пробив и с втория гейм го затвърди. Последва нов пробив за 3:0, но Гришо успя да върне отговор за 1:3. След това двамата размениха по още един пробив.

Това бе парадоксален развой, а в крайна сметка Куевас спечели първия сет с 6:2. Вторият започна по-добре и Димитров взе първия си сервис гейм, след него обаче Куевас без проблем също спечели своето подаване. Въпреки подобрението на играта си Григор не успя да пречупи Пабло Куевас затвори мача след 6:4.

На финала латиноамериканецът ще се изправи срещу Роджър Федерер, който успя да направи труден обрат срещу Диего Шварцман.