Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния турнир от сериите „Мастърс 1000“ в Мадрид след страхотна победа с 2-1 сета (7:6(5), 3:6, 6:3) над световния номер 9 Станислас Вавринка. От доста време  Григор не бе играл така стабилно срещу силен съперник. Първата ни ракета изпълняваше силен начален удар и се придвижваше стрхотно по корта. 

До момента Григор и Вавринка са се срещали пет пъти, като нашето момче вече води с три победи. За втори път пък двамата се изправиха един срещу друг на 1/8-финал в Мадрид. Първият път беше през 2013 г., като тогава мачът спечели швейцарецът, а днес Гришо взе реванш.

Днешният сблъсък започна с много равностойна игра. След размяна на пробиви се стигна до тайбрек. В него българинът бе по-агресивен и след  51 минути игра поведе с 1:0 сета.

Втората част стартира с пробив за Вавринка. Това му донесе аванс от 3-0 гейма. До края на сета Димктров така и не успя да върне изоставането и мачът трябваше да се реши в решителен трети сет. В него Гришо покачи оборотите, успя да пробие подаването на Стан и след близо два часа игра напусна корта като победител.

Благодарение на успеха хасковлията си гарантира 100,315 евро от наградния фонд и 180 точки за ранглистата, а на четвъртфиналите ще срещне четирикратния шампион Рафаел Надал, стига испанецът да не допусне изненада срещу Симоне Болели.
По-късно днес Григор ще се включи и в надпреварата на двойки, в която заедно с австриеца Юрген Мелцер ще премерят сили с петите поставени Даниел Нестор и Марчин Матковски.