Един от ембламатичните германски спортисти - Борис Бекер, сериозно се замисля да кандидатства за британско гражданство, призна самият той пред в. "Билд".

Идеята не е нова и бившият тенисист вече я е споделял, но е получила нов живот покрай кандидатстването за поданство на Обединеното кралство за 5-годишния син от Бекер - Амадеус. Момчето е от втората му съпруга Лили, която има холандски паспорт.

Бекер споделя, че напоследък Англия станала нещо повече от втора родина за него и семейството му. Борис живее край Уимбълдън, а с този турнир са свързани и най-хубавите спомени от знаменитата му кариера. Той е трикратен победител в турнира от Големия шлем, като още държи рекорда за най-млад шампион - едва на 17 г., през 1985-а.

В момента Бекер е треньор на световния №1 Новак Джокович, който ще защитава тази година титлата си в "Ол Инглънд клъб". 

"Аз от много време не живея в Германия, откъснал съм се от родината си, казва Борис Бекер. - Доста мои сънародници ме приемат като англичанин. Случвало се е да ме заговарят на английски. Харесва ми животът в Англия, харесва ми Лондон, цялата култура... Покрай подаването на документи за Амадеус изникна въпросът защо пък и аз да не кандидатствам за британско гражданство."