Националният отбор по волейбол записа четвърта поредна победа в Световната лига. Миналата нощ играчите на селекционера Пламен Константинов направиха страхотен обрат и надделяха като гости над Канада с 3:2 (20:25, 25:19, 22:25, 27:25, 15:12) в първия мач между двата тима от 3-тия кръг в група С на втора дивизия. Преди две седмици "трикольорите" отново победиха „кленовите листа“ с 3:2, като тогава обратът бе още по впечатляващ - от 0:2 до 3:2.

С основна заслуга за днешния успех бе диагоналът Данаил Милушев, реализирал 17 точки. Силен мач изигра и централният блокировач Теодор Тодоров, завършил с актив от 14 т. (5 блокади), Николай Пенчев добави 12. 

Волейболистите бяха бурно подкрепяни от българска агитка в канадското градче Съмърсайд на остров Принц Едуард. Сънародниците ни пристигнаха от Монреал, за да подкрепят своите любимци, които пък им се отблагодариха със зрелищна победа.

„Беше труден мач, доста равностоен. Отборът на Канада стартира по-добре, но ние съумяхме да се върнем в играта. Исках да спечелим поне гейм тук в Канада, така че в момента сме много щастливи. Радвам се за всички играчи, за тези които влязоха след втория и третия гейм и помогнаха да се обърне мача. Показахме, че можем да спечелим като отбор“, заяви след каря на мача селекционерът Пламен Константинов. 

Капитанът Андрей Жеков бе доволен от победата, но не и от нивото на играта:

Мачът бе добър за нас, тъй като победихме. Като оставим настрана резултата обаче, нивото , което показваме, все още е много далеч от обичайното. Ще се опитаме да подобрим това. Гледаме напред към следващите мачове и особено към финалите“.

Втората среща между България и Канада  е тази нощ (14 юни) отново от 02:00 часа българско време.