Националният отбор по волейбол допусна втора загуба в група "С" от II дивизия на Световната лига. Тимът на Пламен Константинов отстъпи с 1:3 (18:25, 19:25, 25:21, 20:25) пред домакина Канада. Така серията ни от четири поредни победи беше прекъсната.

Вчера националите се наложха с 3:2 над същия съперник в първата от двете срещи в зала "Ийст Линк Арена" в градчето Съмърсайд, но днес отборът нямаше сили за нов обрат, след като взе третия гейм.

Константинов включи в игра почти всички състезатели, заминали за северната държава. Експерименти със състава на този етап на надпреварата са напълно оправдани, тъй като България по право се класира за финалната четворка на втората дивизия на Лигата, която ще бъде във Варна. 

След днешното поражение „трикольорите“ останаха на второ място във временното класиране с 10 точки (4 победи и 2 загуби), докато "кленовите листа" продължават да са лидери с 18 точки след 5 победи и 3 загуби.

„Беше различен двубой от вчерашния. Опитах да включа различни играчи. Не съм доволен от показаната игра, тъй като исках да видя нещо различно на игрището. Играехме така, сякаш мачът не ни интересува и това не ми хареса. Предстои ни сериозен разговор за това. Мисля, че най-важното е да покажем желание. Резултатът не е от значение. Не е важно дали ще направим грешка или загубим, но трябва да играем във всички мачове със сърце“, заяви старши треньорът Пламен Константинов.

Следващия уикенд България гостува на Аржентина, а Канада е гост на Куба.

Днес пък вторият ни отбор ще започне участието си на Европейските игри в Баку. Тимът, воден от Николай Желязков, ще се изправи срещу Белгия в 12:30 ч.