Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна защитата на титлата си на турнира "Куинс Клъб" в Лондон срещу Сам Куери (САЩ). Първият сет бе за американеца, но след това българинът спечели пет поредни гейма от 1:3 до 6:3 и изравни резултата. След края на втората част срещата бе прекратена заради тъмнината и ще бъде доиграна утре.

198-сантметровият американец пое инициативата още от началото на двубоя. Въпреки внушителния си ръст, Куери се придвижваше отлично по корта. Ударите му от основна линия бяха мощни и прецизни, а ретурите сериозно затрудниха Гришо. 
След силни откриващи геймове, играта на Григор се загуби. Миналогодишният шампион започна да реди грешка след грешка и то основно от форхенд, който се смята за едно от най-силните му оръдия. 

Спадът логично доведе до пробив и така след близо 40 минути игра Куери поведе със сет аванс. Втората част също започна лошо за първата ни ракета. Григор продължи с разпиляната и безидейна игра и допусна ранен пробив при 1-2 гейма. 
Няколко минути по-късно бе на косъм и от втори брейк. Опасността от поредна разочароваща загуба явно му подейства отрезвително и той не просто не допусна нов пробив, но спечели и последвалия сревис гейма на американеца. Вдъхновението в играта на нашето момче продължи и той довърши започнатото след серия от пет поредни гейма. 

На Острова се подвизава и първата ни ракета при дамите. Цветана Пиронкова започна с бърза победа участието си на силния турнир в Бирмингам. Пловдивчанката не срещна никакви трудности срещу 16-годишната представителка на домакините Кейти Суон - 6-2 6-2 след 62 минути игра. В спор за място на четвъртфиналите, най-добрата ни тенисистка ще срещне четвъртата в схемата Анджелик Кербер (Германия).