Волейболните национали записаха втора победа на Европейските игри в Баку - при това срещу гранда Италия с 3:1 (25:21, 22:25, 34:32, 25:19). Преди два дни тимът на треньора Николай Желязков спечели по-трудно - с 3:2 срещу Белгия. Формацията на игрите в Азербайджан е нещо като "Б" отбор, тъй като по-голяма част от титулярите по същото време играят в Световната лига под ръководството на Пламен Константинов.

Въпреки това и в селекция в Баку има основни състезатели. 

В първия гейм срещу "скуадра адзура" нашите спечелиха с 25:21 за точно половин час игра. Последва отговор на Италия и резултатът стана 1:1.

В третият гейм развоят премина през много перипетии и обрати, но в крайна сметка "трикольорите" показаха воля и здрави нерви за драматична и маратонска гонитба - 34:32 за 38 минути. Тази част се оказа важна и от психологическо естество, тъй като италианците рухнаха в четвъртата - 25:19 за нашите.

Капитанът Николай Николов се отличи днес и завърши с 25 точки, а 15 добави Валентин Братоев. За Италия трима волейболисти завършиха с по 17 пункта.

След втория си успех българите са на второто място с актив от 6 точки. Русия е на първа позиция заради по-добри показатели, но също с 6 т. В четвъртък България излиза срещу Германия от 7:00 часа сутринта наше време.