Женският национален отбор по волейбол падна от Хърватия с 1:3 (23:25, 23:25, 25:15, 23:25) в четвъртия си мач от група В на Европейските игри в Баку. Двубоят се игра пред около 1500 зрители в Кристалната зала.

Българките допуснаха много непредизвикани грешки в първите два гейма и след 66 минути игра вече изоставаха с 0:2. В третата част те подобриха значително представянето си най-вече на посрещане, което даде възможност на разпределителката Лора Китипова да комбинира по-успешно в атака.

Това даде резултат и "трикольорките" взеха убедително гейма с 25:15. Тимът на селекционера Драган Нешич тръгна към обрат, но изпусна аванс от 4 точки при 21:17. Хърватките направиха ключови блокади, обърнаха резултата и затвориха мача с 3:1 след 25:23, за да запишат първа победа в дебютното издание на игрите.

Топреализатор в двубоя стана Сена Ушич с 26 точки. За България най-резултатна бе Емилия Николова с 20 т., капитанката Елица Василева завърши мача с 18 пункта , а Христина Русева реализира 17 точки. 

Загубата е трета за представителния ни тим в тази група, като нашите продължават да са с актив от четири точки и преди изиграването на останалите срещи от днешната програма заемат четвъртото място.

В последната си среща от предварителната фаза на турнира "трикольорките" ще играят срещу Холандия. Двубоят е в неделя от 08:50 часа наше време.