Волейболните национали сразиха Русия с 3:1 гейма (25:22, 18:25, 25:23, 25:17) на Европейските игри в Баку и се класира на четвъртфиналите. Преди броени дни и волейболистките ни се разправиха със Сборная - 3:0, при жените.

Тимът на селекционера Николай Желязков събра осем точки и зае второто място в групата - след руснаците, които днес допуснаха първо поражение.

Българите стартираха отлично и контролираха първия гейм, като в крайна сметка го затвориха с 25:22. Нещата върваха добре и във втория, нашите поведоха с 13:11, но тогава на сервиса застана Виктор Полетаев, който заби поредица от асове и разби посрещането ни, а резултата стана 14:18. Серията помогна на Сборная да изравни геймовете.

Третият гейм бе равностоен, особено до средата - обратите следваха един след друг, но този път сервисът помогна на "лъвовете", които измъкнаха психологическото надиграване при 25:23. В четвъртата част руснаците "спукаха гумите" и селекцията на Желязков, която е нещо като "Б" отбор с неколцина основни играчи и в първия, наложи волята си с 25:17.

Много силен мач направи младокът Жани Желязков, който реализира 20 точки, от които 3 аса. Капитанът Тодор Алексиев прибави 17 пункта, колкото и Полетаев, който е най-резултатен в редиците на съперника.

Така националите постигнаха трета победа и се реабилитираха за поражението от Германия.