Близнашки, 22 юни:

"Аз съм от хората, които допринесоха за връщането на Бойко Борисов във властта, тъй като бях сред най-активните участници в протестите". 

Близнашки, 23 юни:

"Не трябва да се слага равенство между ДПС и Делян Пеевски."

Близнашки, 24 юни:

"Не харесваха Пеевски за шеф на ДАНС заради външността му."

Близнашки е един от нашата почти безбройна гилдия професори, полупрофесори, псевдопрофесори и пишманпрофесори.

Значи би трябвало да знае нещо от управление на риска, поведение в критични ситуации, минимизиране на последствията от катастрофа, кризисен мениджмънт.

Въпреки това действа точно в противоположната посока - засилва махалото, стигнал до ръба на пропастта прави крачка напред, затяга въжето, което си е нахлузил, отказва да анализира как и защо е стъпил на криво, влиза във все по-дълбокото. 

Всеки ден казва по нещо и винтът влиза с всяко завъртане все по-дълбоко и грешката става глупост, а глупостта се превръща в позор.

Както казват шеговито Тверски и Канеман за поведението при провал на стратегията, лошите мениджъри се държат като бебето, което колкото повече напълва памперса, толкова по-силно вика и колокото по-силно вика, толкова повече напълва памперса...

А тези двамата знаят какво говорят - единият е носител на Нобелова награда от името на двамата, защото вторият е починал, а на починал вече учен не се присъжда Нобелова награда.

Впрочем, хубаво би било да има памет за това кой какво е писал. Тогава щеше да се помни когато такива като мен предупреждаваха за някои неща, за известни нарцисизми и определени характеропатии и очевидни болезнени амбиции, другите викаха Осанна! Точно както сега викат Разпни го!