Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с експресна победа участието си в най-престижния турнир в света - Уимбълдън. В първия кръг на надпреварата Гришо не срещна никакви проблеми срещу аржентинеца Фредерико Делбонис – 6:3, 6:0, 6:4 след 77 минути игра.

В днешната среща Григор напълно оправда очакванията за безпроблемна победа. Хасковлията започна двубоя пестеливо, но постепенно покачи нивото. Пробив в осмия гейм се оказа решаващ за изхода на първия сет, в който най-добрият ни тенисист наниза 3 аса и 13 уинъра. 

Както подсказва и резултатът, във втората част Гришо не срещна никаква съпротива от страна на аржентинеца и въпреки, че вкара едва 33 % първи сервис (срещу 76 за Делбонис) не позволи на 73-тия в света да спечели дори гейм.

Третият сет започна доста по-равностойно. Резултатът вървеше гейм за гейм до 4:4, когато първата ни ракета достигна до ключов брейк на нула, който му гарантира и класиране във втория кръг на най-стария тенис турнир в света. Там Димитров ще се изправи срещу Стив Джонсън, елиминирал на старта Лукаш Лацко.