Българският национален отбор по волейбол загуби от Франция с 0:3 (16:25, 20:25, 21:25) на финала на турнира от втора дивизия на Световната лига. След тази загуба „лъвовете“ изгубиха шанса си да се завърнат в първа дивизия на Лигата от следващия сезон. Също така националите пропуснаха възможността да се класират за финалната шестица на турнира, която ще се проведе в Рио де Жанейро от 15 до 19 юли.

Днес „петлите“ показаха абсолютно превъзходство в препълнената зала "Конгресна“ във Варна и напълно заслужено спечелиха билетите за първия ешалон. Момчетата на Лоран Тили посрещаха отлично, а силният им сервис създаваше сериозни проблеми на нашето либеро. Дълга серия от начален удар на  Льо Ру позволи на французите да поведат убедително в резултата с 16:10, а до края на частта българите така и не успяха да заличат аванса. 

Във втората част „трикольорите“ стояха по-равностойно на игрището. Андрей Жеков се възползва от подобреното посрещане и разигра крайните нападатели. В края на гейма след нова порция от безмилостни начални удари на Льо Ру французите дръпнаха значително в резултата и приключиха частта при 20:25.

В третия гейм сценарият се повтори. До второто техническо прекъсване резултатът вървеше точка за точка, след което „петлите“ наложиха доминацията си за крайното 3:0.