Григор Димитров падна с 6 места в световната ранглиста на АТР и стартира седмицата под №16 в света. Спадът на първата ни ракета е дължи на отпадането му в трети кръг на "Уимбълдън", където миналата година стигна до полуфинал, а в настоящото издание не успя да го защити.

След лошото си представяне в най-престижния тенис турнир Димитров взе решение да се раздели с треньора си Роджър Рашийд. Все още не е обявен официално неговият наследник.

В края на тази седмица Гришо ще играе за националния тим на България в мача срещу Люксембург за "Купа Дейвис".

При дамите Цветана Пиронкова пада с една позиция и е 42-ра. Мария Шарапова скача с две места и е втора, а Агнешка Радванска от 13-та се придвижва на седма. Финалистката Гарбине Мугуруса бележи най-голям прогрес - от 20-о място минава на девето, което е най-добро постижение в кариерата ѝ.

Междувременно Магдалена Малеева спечели титлата на "Турнира на легендите" при жените на "Уимбълдън". Малеева и Рене Стъбс (Австралия) победиха на финала на надпреварата на Мартина Навратилова (САЩ) и Селима Сфар (Тунис) с 3:6, 7:5, 10:8 след 92 минути игра.

58-годишната Навратилова и 38-годишната Сфар доминираха в първия сет, в която не дадоха нито една възможност за пробив на съперничките си и затвориха след малко повече от половин час игра. В този момент заваля и се наложи дълго прекъсване, като двубоят беше преместен от корт 1 на централния и завърши под покрив.

При доиграването Малеева (40 г.) и Стъбс (44 г.) на четири пъти излизаха с пробив напред във втората част, но успяха да затвърдят преднината си едва при подаването на австралийката за 7:5, с което изравниха резултата. В шампионския тайбрек Навратилова и Сфар дръпнаха с 4:1 точки, но бяха застигнати още при 4:4 и след това мачът продължи точка за точка до 7:7.
Българката и австралийката направиха мини-пробив и поведоха с 9:7. При 9:8 Сфар не успя да направи успешен ретур след добър сервис на Малеева и това се оказа решаващо.

В турнира участваха 8 двойки от бивши професионални тенисистки със специална покана от организаторите.