Българският национален отбор по тенис остава във втора група на Евро-африканската зона за Купа "Дейвис" и през 2015 г. Това стана възможно след като националите ни спечелиха решителния плейоф срещу Гърция с 3:0 победи.

Първо Григор Димитров, а след това и Димитър Кутровски победиха в срещите си на сингъл, а днес двамата постигнаха успех и в срещата на двойки след 7-6(4) 6-2 6-4 над представителите на домакините Алесандрос Якупович и Маркос Каловелонис.

В днешния двубой на двойки, нашите момчета демонстрираха по-висока класа, като интрига имаше единствено в първия сет, когато допуснаха пробив за 5-6. Веднага след това обаче Григор взе инициативата в свои ръце и с отлична игра от основна линия  върна пробива. В следващите два сета Кутровски и Димитров не срещнаха никакви проблеми срещу гръцките си опоненти и очаквано се поздравиха с крайната победа.

Това е втора победа за България от общо пет дуела с Гърция, като първият успех датира от далечната 1990 г.  

В неделя ще се изиграят последните две срещи на сингъл, които ще бъдат във формат 2 от 3 сета. Тъй като двубоите на практика са без значение за крайното класиране, най-вероятно Тодор Енев ще даде почивка на Григор Димитров и на кортовете в Атина своя дебют ще направи Динко Халачев.