... Така започваше една българска рецепта как се дресира куче. И завършваше: „... и никаква телевизия!“ Както са я подкарали с журналистите, първото и третото са налице, стригането вече сме го играли, а телевизията... И на нея ще и дойде редът да угасне, вервайте. Поне в относително свободния ѝ вид.

Докато врачките в сутрешния блок още отгатваха кой е подпалил колата на Генка Шикерова, се разбра, че има пребит млад журналист в „Пирогов“. Знам, знам... Ще ми кажете, че непрекъснато ви занимаваме със себе си. Не – помислете дали ви занимаваме със себе си, или ви занимаваме с вас. С вашето, долкото то е и наше, бъдеще... И пак ще си приказваме.

Не е важно дали човекът се казва Генка, Явор или Крум - ако не разбираш, че това са удари срещу теб, ти си просто тъп. Ако това дори те радва, ти си тъп идиот. И си заслужаваш съдбата на роб.

Да, „ЖУРНАЛЯТА“ сме много гадни. Когато детето ти не е болно от нещо много тежко, а държавните хрантутници са си купили мерцедеси с парите за лечението му – тогава можеш да си позволиш лукса да сме гадни. Псувай тая пасмина по форумите! Когато не ти е спрян токът неправомерно, не те е измамил някой дебеловрат давател на бързи кредити, съдията не ти е присъдил „криво“ – сме гадни. Когато ти е широко около врата, сме „пУмЯри“ - да, и това съм чел. Попържай на воля, питай колко пари взима бременната Генка Шикерова (сякаш ти си ѝ ги заслужил!) и как точно е паркирала... 
Когато е налице – не дай, Боже, някое от горните и още 1000 възможни обстоятелства, изведнъж ставаме добри и важни. И да отречете горното, означава да отречете, че в тази държава има чудовищен дефицит на справедливост. Чиито метастази са така пръснати, че всеки плаче на нас. 
Заради него на мен лично ми е звъняла баба през нощта да дойдем да ѝ включим бушона... Ние, репортерите.

И заради този дефицит този 25-годишен колега каза, че дори няма да подава жалба срещу биячите. Защото иска някой ден да пораснат и отново да са заедно на стадиона. А той явно вече е пораснал, за да го каже.
А вие пораснахте ли?