Павел Лефтеров за пореден уикенд спечели двойна победа в автомобилния пистов шампионат Euro Series by Nova Race. 

Състезателят на българския тим "Булавто рейсинг" триумфира в събота и неделя на пистата "Мизано" в Италия, като отново впечатли организатори, конкуренти и зрители.

В първия ден надпреварата бе вечерна - на прожектори, а Лефтеров потегли от втора позиция със своя Lotus Evora GT4. Това не му попречи да изпревари още в началото тръгналия първи Оливер Фреймоут от Германия с Renault Megane Trophy. След втората обиколка преднината му беше 2,38 сек.

Павел задържа аванса си и след влизането в бокса, а на 18-ия тур беше дръпнал с почти 10 секунди. С този комфортен аванс Лефтеров устоя на преследването на Фреймоут и финишира първи с 10,970 сек аванс.

Второто състезание в неделя започна напрегнато на старта, но въпреки силната атака на немския си конкурент, българинът успя да излезе начело на колоната. На третата обиколка водеше с 5,120 сек, а на 16-ата - с 12 секунди. До края 17-годишният пилот систематично поддържаше преднината, като 10 минути преди края затвори с цяла обиколка останалите.

Състезанието предложи интересни битки за позиция, довели до зрелищни контакти между автомобилите и завъртания.

Павел Лефтеров и "Булавто рейсинг" постигнаха максимума и спечелиха всичките осем награди за един състезателен уикенд в Euro Series by Nova Race. 

Преди две седмици той стана първият състезател в историята на Euro Series, спечелил две надпревари от един и същи кръг в международния пистов шампионат. Равносметката е седем първи и едно втото място в осем състезания от дебютния сезон на Павел в сериите GT4 и Euro Series by Nova race.

Всичко за Павел Лефтеров - в октомврийския брой на списание Клуб Z.