Неуспешният сезон за Григор Димитров продължава. Най-добрият ни тенисист отпадна на четвъртфиналите на турнира в Куала Лумпур (Малайзия) след загуба от 74-ия в световната ранглиста Бенямин Бекер (Германия) с 0:2 сета (3:6 6:7(3).

Първата ни ракета показа класни отигравания на моменти, но като цяло играта му бе статична и дефанзивна. Димитров не се придвижваше достатъчно бързо, често закъсняваше за ударите, а бекхендът му рядко намираше очертанията на корта.

Както във вчерашния двубой, така и днес Григор стартира срещата колебливо. Основното му оръжие - форхендът, не заработи в началните минути и хасковлията допусна пробив още в петия гейм. Бекер затвърди аванса си за 5:3. До края на сета германецът заигра още по-стабилно и не остави шансове на Димитров за обрат.

В началото на втория сет Гришо опита да играе по-агресивно, но това доведе до още повече непредизвикани грешки. Постепенно българинът настрои мерника си и ударите му започнаха да достигат до целта. Нападателният стил даде резултат и в четвъртия гейм той реализира ценен пробив.

За жалост Димитров допусна рибрейк в най-неподходящия момент - сервирайки за сета при 5:4. Българинът пропусна 2 сетбола и подари гейма на Бекер след наивна грешка. В последвалото подаване на германеца Григор отново получи две възможности да затвори сета в своя полза, но пропиля и тях. Така се стигна до тайбрек. В него най-добрият ни тенисист стартира вдъхновено, но в решителните точки се пропука и рухна психически. Бекер спечели мача по шампионски – с ас.