Селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов завижда на играчите си, които след два дни се впускат в битка на европейското първенство, на което България дели домакинството с Италия.

"Момчетата са максимално мотивирани, защото това се случва много рядко - да играеш на такъв форум пред собствена публика. Даже бих казал, че им завиждам, на мен не ми се е случвало като състезател", коментира Константинов на последната пресконференция преди старта.

Днес хората от организационния комитет на шампионата, треньорският щаб и играчите се срещнаха с медиите в зала "Арена Армеец", където в петък "лъвовете" ще се изправят срещу Германия в двубоя на откриването.

"Напълно сме готови с организацията на европейското първенство, обяви спортният министър Красен Кралев. - Предполагам, че ще имаме абсолютно перфектно ниво, което за нас е изключително важно. За пореден път да покажем, че сме добри домакини, защото не е тайна, че голямата ни цел е световното през 2018 г., отново заедно с Италия."

"Ние ще се постараем да оползотворим усилията на всички и да донесем радост, добави Константинов. - Не мога да го обещая, защото съм спортист и знам, че в спорта всичко е възможно. Но мисля, че имаме добрите шансове да направим силно класиране пред родна публика."

Председателят на организационния комитет Станислав Николов разкри, че интересът на феновете към първенството е голям, като за двубоя България - Германия остават само 2000 билета.