Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе демонстративен мач с един от най-атрактивните играчи на ATP тура - Гаел Монфис. Това потвърди самият той във видеообръщение покана към своите фенове в родината. Мачът е на 28 ноември 2015 г. в зала “Арена Армеец”. Събитието се нарича Telenor PrimeTime Tennis, а организаторите планират всяка година преди Коледа в България да играят благотворително елитни световни спортисти.

Мачът между българина и французина ще започне в 20:00 часа и е предвидено да се играят два от три тайбрек сета. В късния следобед преди срещата 20 души ще имат възможност да поиграят тенис и да получат съвети от Григор и Гаел.

„Здравейте на всички вкъщи. Остават още няколко турнира до края на сезона. С Гаел се разбрахме да направим демонстративен мач в София, за да покажем красотата на нашия тенис. Също така да се позабавляваме малко преди празниците. Искрено съм щастлив да се прибера в България, да заредя батериите си малко с български ток, защото мисля, че ще ми трябва. Надявам се да видя всички на 28 ноември в "Арена Армеец". До скоро", казва Гришо в специалното видео.

Междувременно стана ясно, че  Димитров пропуска започващият следващата седмица Мастърс турнир в Шанхай. Вероятната причина за промяната в програмата на първата ни ракета е контузия.

Силната надпревара в китайския мегаполис фигурираше като трети и последен турнир за хасковлията на азиатския континент след участието му в Куала Лумпур и Токио. Той ще завърши сезона с три турнира в Европа.