Тодор Скримов и Светослав Гоцев отпаднаха от състава на националите часове преди старта на "Евроволей 2015" в България и Италия. Скримов, който е основен посрещач, остана вън от сметките на селекционера Пламен Константинов заради контузия. И отсъствието му вероятно ще се почувства.

България открива шампионата тази вечер от 20:30 часа срещу Германия. Очаква се зала "Арена Армеец" да е пълна. Срещата ще се предава на живо по БНТ HD.

По-рано през седмицата стана ясно, че Боян Йорданов няма да участва в турнира, тъй като не успя да се възстанови напълно от тежка операция на рамото. Добрата новина е, че разпределителят Андрей Жеков е на линия за битката срещу Германия. Опитният плеймейкър получи контузия в глезена, която явно е овладяна от медицинския щаб.

"Дълго очаквахме такова първенство в България и за всички около този отбор часът на истината удари. Надявам се, че освен с играта ни, ще зарадваме всички и на ниво организация на турнира. Това е най-изравнената група на европейското и мисля, че ще бъде много интересно. Надявам се публиката и всички българи да останат доволни от нивото, което ще покажем", заяви селекционерът Пламен Константинов.

"Надявам се да има единство между отбор и публика. Имаме много сериозни съперници, които в някои аспекти ни превъзхождат с качество или количество, но се надявам да компенсираме с публиката. Само с подкрепа от трибуните един играч може да надскочи себе си. Групата е опасна, но се надявам да я преодолеем и да продължим към финалната четворка", добави Гибона.

Ето и 14-те избраници за "Евроволей 2015":

Разпределители:

Андрей Жеков, Георги Братоев, Любомир Агонцев

Диагонали:

Владимир Николов, Николай Учиков

Посрещачи:

Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Мирослав Градинаров, Станислав Петков

Центрове:

Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров

Либера:

Теодор Салпаров, Владислав Иванов