Германия разби Белгия с 3:0 (25:16, 31:29, 25:17) в плейоф за втората фаза на европейското по волейбол и е очакваният съперник на България на четвъртфиналите. Едва ли някой още не знае, но все пак - мачът е в сряда, 14 октомври, от 20:45 часа в зала "Арена Армеец". Арената е разпродадена, а днес там бе монтирана видеостена за запалянковците, които са без билети.

Тимът на Пламен Константинов срази германците с 3:0 на старта на "Евроволей". След това бундестимът направи всичко възможно отново да срещне България. Планът сработи, а доколко е бил целесъобразен, ще разберем съвсем скоро.

Тази вечер селекцията на треньора Витал Хейнен срещна истинска съпротива от белгийците само във втория гейм, който бе истински маратон. Немците го спечелиха, а оттам придобиха огромно психологическо предимство за третата част, в която довършиха противника.

Днес контузеният титулярен либеро Теодор Салпаров не тренира, а решение дали да играе ще бъде взето в последния момент. Пламен Константинов пък намери време да участва в среща на спортни функционери от столични спортни клубове с кандидати за кметове и общински съветници на изборите. Целта на сбирката бе да се дискутира как може да се помогне на клубовете - някои от които умиращи. Константинов закъсня малко и бе аплодиран на крака от всички в залата.