Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна по уверен начин участието си на турнира в Стокхолм от категория АТР 250. На старта на надпреварата българинът победи с 2:0 сета (7:5, 6:3) преминалия през квалификации Филип Краинович (Сърбия). Това бе втора среща между двамата балканци в рамките на сезона и втори успех на сметката на Гришо.

Турнирът в шведската столица e емблематичен и много специален за Димитров. Именно тук, преди две години, Гришо вдигна първата си шампионска купа в АТР тура, а през изминалия сезон достигна до финала, където бе победен от чеха Томаш Бердих.

В днешната среща Гришо не показа изключителен тенис, но усилията му бяха напълно достатъчни, за да се справи с 94-тия в света Краинович. В откриващата част двамата си размениха общо пет пробива (три за Григор), като на моменти първата ни ракета изпитваше сериозна неувереност на сервис. В решителните точки хасковлията все пак доказа кой е по-класният тенисист на корта и след убийствен бекхенд по правата затвори първия сет в своя полза.

Във втората част Григор бе по-агресивен и прецизен, достигна до ранен пробив и преднина от 3:0 гейма. До края не допусна спадове и след 81 минути на корта спечели срещата без особени затруднения.

На 22 октомври (четвъртък), Димитров ще се изправи в мач от втори кръг срещу Николас Алмагро (Испания), който отстрани Ярко Ниеминен (Финландия) с 3:6, 7:6(6), 6:4. До момента двамата са си разменили по една победа.