Късно снощи заради тежък кръвоизлив внезапно почина дългогодишният ръководител на Обединени спортни клубове "Левски" Стоян Хранов.

Той е бил приет в МВР болница, където лекарите не са успели да спасят живота му. 

През юли Хранов се оттегли от председателския пост на спортните клубове на "Левски". В края на септември трябваше да се насрочи изборно събрание, на което да бъде избран неговият наследник.
 
Стоян Хранов е роден на 29 юли 1942 г. По образование е инженер, а от 1989-а е начело на "сините". Хранов беше един от най-дейните левскари и основен двигател в клуба. Организираше редица благотворителни инициативи и се опитваше да помага на всички отбори и спортове. Ползваше се с огромен авторитет и уважение и сред съперниците на "Левски". Например в ЦСКА. Хранов често подаваше ръка на "червените" за съвместни инициативи. Една от последните бе среща с кандидати за кметове и общински съветници в София дни преди първия тур на изборите.

Целта на сбирката бе търсене на решения за подпомагане на все по-затъващите столични спортни клубове. През лятото пък функционерът лично присъства на 70-ия рожден ден на Димитър Пенев на стадион "Българска армия".

Хранов е почетен гражданин на София и беше член на Българския олимпийски комитет.

Поклон пред паметта му.