Младият талант от Чехия Иржи Весели ще бъде първият съперник на Григор Димитров на АТР турнира с награден фонд 485,760 евро в Букурещ (Румъния).

Весели се намира на 79-о място в световната ранглиста на ATP, като 198-сантиметровият чех е най-младият състезател в Топ 100 сред професионалистите.

Двамата с Григор не са се срещали досега в официален мач, а предстоящият двубой спокойно може да бъде определен като „сблъсък на талантите”. Весели, също като Григор, е бивш №1 при юношите и подобно на първата ни ракета е печелил титли от Големия Шлем при 18-годишните (Димитров - US Open и Уимбълдън, а Весели - Australian Open).

Григор Димитров, който участва с "уайлд кард", за първи път в кариерата си е поставен под номер 1 в основната схема на турнир от АТP и по тази причина българинът стартира участието си директно от втория кръг на надпреварата.

Сблъсъкът между Гришо и Весели трябва да се изиграе в сряда или четвъртък.

Запише ли победа в първия си мач в Букурещ, на четвъртфиналите българинът може да срещне Андреас Сепи, а Гаел Монфис е сред евентуалните противници на Димитров в полуфиналната фаза.

В долната половина на схемата пък се намират тенисисти като Южни, Симон, Ниеминен, както и миналогодишният шампион Лукаш Росол.