Аржентинецът Франко Давин ще бъде треньор на Григор Димитров и през следващия сезон. Това стана факт, след като изпитателният срок изтече и е било взето решение от щаба на първата ни ракета 45-годишният южноамериканец да работи за постоянно с хасковлията.

Мениджърът на Димитров - Георги Стоименов, е потвърдил новината пред TennisKafe.com. Той е допълнил, че в екипа на Гришо остава шведът Йохан Йортегрен като помощник на Давин, както и Себастиен Дюран като треньор по физическата подготовка.

В момента Гришо се готви в Монте Карло за демонстративния мач срещу Гаел Монфис на 28 ноември в "Арена Армеец", на който Давин вероятно няма да присъства. След двубоя в столицата Димитров заминава на подготовка в Маями.

Франко Давин започна работа с българина през септември, но не постигна нещо значимо. Левичарят е достигал до №30 в световната ранглиста и има три титли на единично. Като треньор аржентинецът спечели "Ролан Гарос" с Гастон Гаудио през 2004 г. и Откритото първенство на САЩ с Хуан Мартин дел Потро през 2009 г.