Стоянка Мутафова празнува 94-ия си рожден ден на сцена. Излиза в емблематичната си роля в „Госпожа стихийно бедствие“ пред българска публика в Берлин във вторник, а в следващите дни й предстоят представления в Мюнхен и Нюрнберг.

С над 50 роли в театъра и редица превъплъщения в киното, комедийната актриса е избрала германската столица, за да отбележи рождения си ден. В чест на Мутафова след представлението в българското посолство в Берлин е организиран коктейл.

Стоянка няма да се ограничи с една дата за театър в Германия. Заради силния интерес, по информация на „24 часа“, Госпожа стихийно бедствие ще танцува степ и чарлстон два пъти в Мюнхен, както и веднъж в Нюрнберг, само в рамките на седмица.

След завръщането си в България, Стоянка Мутафова излиза на сцена още другата седмица. На 12 февруари тя се превъплъщава в баба Йовка в спектакъла „Скакалци“ по Ст. Л. Костов в Сатиричния театър. В края на месеца пък я гледаме и като Малу в „Столетие мое“ от Мишел Лоранс.

Както стана ясно миналата година, въпреки измамни твърдения в някои медии – Стоянка Мутафова не е вписана в книгата с рекордите на Гинес като най-възрастната актриса на сцена. Дори да не е обаче – тя е сред най-големите ни артистки, неотразимата и възхитителна, обичана от публиката и отвъд всеки рекорд…

Площад "Славейков"