Григор Димитров е на четвъртфинал в турнира от сериите АТР 250 на твърди кортове в Делрей Бийч, Флорида, след труден успех срещу Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) с 2:1 сета - 4:6, 6:4, 6:3.

Първата ни ракета трябвяше да прави обрат, а двубоят продължи след близо два часа, пише tennis24.

 

Началото не вещаеше подобна драматична развръзка. Димитров стартира силно и поведе с 4:1 гейма, като дори имаше точки за нов пробив и преднина 5:1. Вместо това обаче настъпи необясним спад в играта на Григор, Джумхур успя да вземе подаването си и влезе в страхотна серия, с която взе първия сет и поведе с пробив във втория.

Впоследствие босненецът имаше аванс от 6:4, 3:1 и вече предвкусваше престижен успех. Тогава обаче Григор успя да стабилизира играта си и да навакса изоставането за 3:3, след което да измъкне сета с 6:4. В решаващата трета част Димитров отново бе изоставащ - 1:3, но записа серия от 5 последователни гейма, с които си гарантира успеха.

Така Григор Димитров достигна за трети път до четвъртфинал от началото на сезона. Следващият съперник пред българина ще бъде Адриан Манарино (Франция). Двубоят между двамата ще бъде в петък. Българинът е поставен под №4 и е любопитно, че тримата преди него вече отпаднаха и сега е считан за фаворит за титлата.