Най-добрият български тенисист Григор Димитров изкова ценна, но неочаквано трудна победа срещу 164-ия в световната ранглиста Мариуш Копил от Румъния. Срещата бе от втория кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Мадрид. Първата ни ракета стигна до успеха след повече от два часа здрава битка и резултат 2-1 сета, в отделните части 4:6, 6:3, 7:6 (7).

Може би причината за изненадващо трудния двубой се дължи на факта, че Гришо подцени съперника си. Хасковлията едва ли е очаквал такава игра от тенисист, извън челната 100-ица. Младият румънец показа невероятни отигравания и много хъс за победа, но класата на Григор в крайна сметка си каза своето и нашето момче продължава напред в испанската столица.

Елементът, който днес предаде тенисистът ни бе началният удар. Димитров изпитваше затруднения при първи сервис и Копил се възползва максимално от това. Важното е, че българинът показа, че дори и при неефективно подаване е способен да спечели двубой.

Благодарение на днешната си победа, Гришо повтори миналогодишното си постижение и защити спечелените 90 точки. В опит за втори път в кариерата си да достигне до 1/4-финал на „Мастърс1000” турнир тенисистът ни ще срещне Томаш Бердих. Премине ли и през чеха, то на 1/4-финалите в Мадрид Димитров може да срещне Рафаел Надал.