Дългоочакваният реванш за световната титла в тежка категория на професионалния ринг между Тайсън Фюри и Владимир Кличко е насрочен за 9 юли в 20-хилядната зала "Манчестър Арена". През миналата година Циганския крал сензационно детронира украинеца, а в договора между двамата имаше клауза за нов сблъсък при поражение на шампиона.

Той се възползва моментално, но досега се смяташе, че срещата ще е през май или юни. Има и специалисти, които твърдят, че двамата няма да излязат на 9 юли, тъй като за пореден път Кличко "ще се контузи" и ще отложи мача.

Сега обаче никой не иска да мисли за такава перспектива, обсъжда се изборът на място. 20-хилядната "Манчестър Арена" изглежда малка на фона на предложените в последните месеци "Уембли", "Олд Трафорд" и няколко стадиона в Германия. Фюри предпочиташе стадиона на "Манчестър Юнайтед", тъй като е фен на отбора. Мечтата му обаче не се сбъдна. Не и сега.

През юли стадионите са празни (освен тези във Франция това лято - там е европейското), но въпреки всичко е предпочетена зала. Говори се, че промоутърите избрали закрита арена, тъй като това им гарантирало, че ще я разпродадат, а билетите ще са доста скъпи.

Колоритният Фюри има 25 мача на професионалния ринг, а досега не е губил, като е записал 17 победи с нокаут. Кличко е излизал на ринга 68 пъти, пораженията му са 4, а в 53 срещи е отказвал противниците си преди финалния гонг.