Актьорът, избран да изиграе следващия Джеймс Бонд, ще бъде неочакван, заяви досегашният режисьор на поредицата Сам Мендес. По този начин той начин намекна, че най-големият фаворит за ролята – Том Хидълстън, навярно няма да я получи.

Британецът коментира, че изборът за следващото лице на тайния агент лежи единствено на плещите на продуцента Барбара Броколи. Мендес потвърди също и че не се завръща на режисьорското място на Бонд, като добави, че е готов да работи по нещо ново, предава „Дейли Телеграф“.

"Аз съм разказвач на истории и в края на деня искам да правя истории с нови герои", каза той на фестивала Хей.

Режисьорът, снимал "Скайфол" и "Спектър", добави, че това е било „невероятно приключение“, но мисли, че е „време някой друг да свърши великолепна работа“.

Спекулациите за това кой ще наследи Даниел Крейг десет години след като той за първи път влезе в ролята за "Казино Роял" продължават месеци наред. Том Хидълстън, Ейдън Търнър, Идрис Елба, Деймиън Люис и най-отскоро – Джейми Бел, често са спрягани като възможни 007.

Наскоро букмейкъри спряха да приемат залози, че Хидълстън ще е следващият Бонд – след като актьорът бе засечен на среща с хора, свързани с поредицата за тайния агент. Но според Мендес имената на режисьора и на главния актьор ще са неочаквани:

"Мога да гарантирам, че каквото и да се случва с филма, няма да е това, което очаквате. В това тя [Броколи] е брилянтна, така продукцията ще оцелее".

Площад Славейков