Цветана Пиронкова направи страхотен обрат, като спечели 6 поредни гейма в осминафинала на "Ролан Гарос" срещу втората в света Агнешка Радванска. Изразни сетовете - 2:6, 6:3, след като губеше с 0:3 във втория и мнозина я бяха отписали. Двубоят между българката и полякинята обаче става все по-исторически, тъй като не може да приключи трети ден. Заради дъжда.

След двудневната пауза, днес Цвети излезе готова за битка. Българката изглеждаше пределно концентрирана и показа безкомпромисна игра още от първите минути. Радванска просто не откриваше начин да спре агресивните удари на Пиронкова. Топ тенисистката ни наниза шест поредни гейма и израдвни сетовете в срещата. В този момент дъждът се усили и срещата бе прекратена за пореден път.

Двубоят между двете започна в неделя, но при резултат 6:2, 3:0 за полякинята бе прекъснат и отложен за понеделник заради дъжд. 

Над Париж, в първия ден от седмицата обаче, заваля отново и срещата бе отложена , този път за вторник. 

Организаторите определиха двубоя да бъде първи от програмата на корт „Сюзан Ланглен”, с начало 12:00 часа. Нова порция дъжд наложи поредно отлагане на доиграването на мача за 13:00 ч.

След като най-накрая времето се оправи, срещата започна със сервис за Пиронкова.  Българката успя да спре серията на Радванска и спечели първия си гейм за втория сет. Нещо повече, след позитивното начало, Цвети покачи още оборотите и проби подаването на опонентката. Великолепната игра на пловдивчанката продължи и на собствен сервис и след няколко перфектно изградени атаки резултатът бе изравнен- 3:3.

Устремът на Пиронкова продължи с нов пробив, за който допринесоха и неточностите от ракетата на световната номер 2. Но и това не бе достатъчно за нашето момиче. Цвети спечели пети пореден гейм и то на нула, след което за трети път проби сервиса на полякинята и затвори сета с 6:3 гейма. В този момент главният съдия реши да прекрати двубоя заради дъжд, въпреки че на останалите кортове играта продължи.