Кубрат Пулев има право да боксира на олимпиадата в Рио де Жанейро. По-рано днес Международната боксова федерация (АИБА) на извънреден конгрес взе решение да позволи на професионалистите да се пробват на игрите. Досега това бе забранено.

"Зелената светлина" бе предизвестена. Не е ясно какво ще решат най-атрактивните боксьори, съответно и Пулев. Кобрата може да има мач най-рано в края на годината, така че от тази гледна точка не съществува проблем.

Той има гастрол на най-големия спортен форум - през 2008 г. в Пекин, когато падна по точки още в първия кръг от Оскар Ривас (Колумбия). Малко след това стана професионалист.

84 от общо 88 делегати гласуваха в подкрепа на революционната промяна. Боксът е последният от всички летни и зимни спортове, за който се гласува подобно решение. Това означава, че няма повече забрани за професионалистите да се състезават на олимпийските игри.

Скоро ще стане ясно колко от тях могат да излязат на ринга в Рио. Срокът за заявки е до откриването на 5 август. Не се очаква да има боксьори с "уайлд кард" и всички ще трябва да минат през квалификации.