Цветана Пиронкова се завърна с огромен скок с топ 100 на световната ранглиста на тенисистките. Първата ни ракета беше 102-ра преди "Ролан Гарос", но заради достигането си до четвъртфинал днес вече е 71-ва. Това означава скок с 31 позиции.

Цвети има големи шансове да участва на олимпиадата в Рио де Жанейро. Там ще играят 64 състезателки - първите 56 и още 8 с "уайлд кард". За попадането на Пиронкова в Рио ще помогне квотния принцип (не повече от 6 участници от една страна, 4 на сингъл 2 на двойки), а също така това, че е играла за България за неофициалното световно отборно първенство "Фед Къп". Очакват се също така контузии и откази на топ тенисистки.

Прогрес в ранглистата бележи и втората ни ракета Изабелла Шиникова, която вече е на 178-о място в ранглистата. Въпреки загубата си на финала на "Ролан Гарос", Серина Уилямс остава №1, а новата шампионка във френската столица Гарбине Мугуруса се изкачи на второ място.

При мъжете Григор Димитров е 36-и, където беше и преди седмица. Днес той ще играе на двойки с Маркос Багдатис на турнира в Щутгарт на трева. Гришо ще излезе на корта в града на "Мерцедес" и на сингъл.