Пожар избухна в стопанска постройка на стадион "Черноморец" в Бургас малко след 21:30 часа на 4 юли, пише в. "Флагман".

Помещението се намира в непосредствена близост до спортната зала на борците - зад старото табло на съоръжението. Преди време това помещение бе дърводелски цех и все още бе пълно с необработена суровина, която е лесно запалима.

Откъде е тръгнал пожарът тази вечер, все още не е ясно, но няма съмнение, че става въпрос за умишлен палеж.

Една от версиите е, че огънят е запален по невнимание от клошари или наркомани, които търсили подслон на стадиона. Другата обаче е, че старата сграда е използвана за наркодепо и е умишлено запалена, за да унищожи всички запаси. Полицията ще направи оглед във вторник през деня. 

Над 20 огнеборци повече от два часа се бореха със стихията и в крайна сметка успяха да локализират огъня, но щетите по спортното съоръжение са сериозни - целият периметър от залата на борците до старото табло е напълно изгорял.

Ето и хронология на пожара:

22:10 часа: Огнената стихия обхваща целия периметър зад старото табло. Напълно изгоряла е една от помощните сгради, намираща се в непосредствена близост до съблекалнята на борците. На място са над 10 пожарникари, които се борят огнената стихия.

22:20 часа: 45 минути след избухването на пожара огнената стихия все още не е овладяна. Трети екип пожарникари пристигна на място. Отцепен е огромен периметър. Свидетели разказаха пред Флагман.бг, че горят постройки, които преди време са били използвани за дърводелски цех. Хора, които познават района като петте си пръста, потвърдиха информацията, че това са сградите до съблекалните на борците. Те са изоставени от дълго време и са се превърнали в сборище на бездомници и наркомани. Не е изключено именно така да е станал пожарът, смятат живущите в района. Помещенията са били пълни с леснозапалими материали.

22:30 часа: Пенсионерката Любка, живееща в непосредствена близост до мястото, където избухна пожара, разказа, че там се събирали всяка вечер много наркомани. Идвали скъпи коли, а самата тя от дълго време подозирала, че мястото е превърнато в депо за наркотици. Улицата се намира съвсем близо до центъра на града, тъмна е и е идеална за престъпна дейност, коментираха съседи. 

22:40 часа: Две от пожарните коли тръгнаха, след като изчерпиха дебита си. Според пожарникари няма опасност за съседните сгради, но следващите два часа ще са тежки, защото огънят трябва да се потуши.

Съседи припомниха, че миналата година цяла нощ горя дърводелски цех на улица "Чаталджа" - на метри от стадион "Черноморец".

22:50 часа: Пристигнаха нови пожарни автомобили, а огнеборците продължават битка с огъня. Пожарът е обхванал няколко огромни дървета в южната част на стадион "Черноморец". Възможно е всеки момент да паднат. Полиция отцепи района и разпореди на насъбралото се множество да отиде на безопасна дистанция.

23:00 часа: Цялата стопанска постройка е напълно изгоряла, съобщават пожарникари. В периметъра на пожара има много леснозапалими предмети, които затрудняват допълнително работата им, но се очаква до минути да овладеят огнената стихия. Според неофициална информация над 20 са огнеборците, които се борят със стихията. Има и две пожарни откъм съблекалните на стадиона.

23:30 часа: Огънят е локализиран, а пожарникари обезопасяват района, за да няма последващ пожар. Огледи на мястото ще се правят във вторник, съобщиха разследващи.