Скандалната коалиция "Националистически партии на България" на Симеон Костадинов и Павел Чернев е най-слабо представилата се политическа сила на тези избори. 

Официалните резултати на Централната избирателна комисия показват, че 0,112% от избирателите са отбелязали 30, каквото бе числото на коалицията в интегралната бюлетина. Общо малко над 2 милиона и 300 хиляди души са участвали в изборите, което означава, че крайните националисти са получили само около 2500 гласа. 

Секциите в България са 11 хиляди, т.е. националистите не са успели да спечелят дори и по един глас във всяка. 

Лидер на организацията е Симеон Костадинов, който организира в Троянския манастир преследване на монаси, набедени в хомосексуализъм. Самият той нарече пред Клуб Z компанията си "айнзацгрупа", както са наричали нацистките групи за мръсни поръчки.

Симеон Костадинов се опита да създаде през последната година Националистическа партия на България, но след граждански натиск прокуратурата отказа регистрацията на такава политическа сила. По-късно Костадинов използва регистрация на стари партии и основа коалиция със същото име - Националистически партии на България.

В предизборния клип Костадинов и Павел Чернев призоваваха за излизане от Европейския съюз, за ограничаване на правата на хомосексуалните и на имигрантите.

По форумите организацията често е наричана "фашистка" и е определяна като още по-радикален вариант на "Атака". Партията на Волен Сидеров също не успя да класира евродепутат и спечели по-малко от 3% от гласовете.